Mi 6x vs Z18 Mini vs Meizu 15 head

Xiaomi Mi 6X, Nubia Z18 Mini, Meizu 15, Sharp Aquos S2, Snapdragon 660’lar Karşı Karşıya

 

made in turkey

Xiaomi Mi 6X, Nubia Z18 Mini, Meizu 15 ve Sharp Aquos S2‘yi sizin için karşı karşıya getirdik. Bu 4 modeli seçmemizin sebebi hepsinin Qualcomm Snapdragon 660 işlemci kullanıyor olmaları. İsterseniz önce Snapdragon 660 işlemciye kısaca bir bakalım. 8 çekirdekli  4 x 2.2 GHz Kryo 260 & 4 x1 .8 GHz Kryo 260 yapı-hızlarında bir işlemciden bahsediyoruz.

Yukarıdaki ekran görüntülerinde Snapdragon 835 ve Snapdragon 660‘ın Geekbench çoklu-çekirdek işlemci puanlarını görmektesiniz. Marka-modele göre ortalama fark %15‘i geçmiyor.

Xiaomi Mi 6X vs Nubia Z18 Mini vs Meizu 15 vs Sharp Aquos S2

Bu tabloda da Xiaomi modelleri Antutu karşılaştırmasını görüyorsunuz. Rakamları ortalama alıyorum, SD 835 – 190 bin civarı, SD 660 ise 140 bin. Yani şuraya geleceğim, Samsung S8 serisinde kullanılan geçen senenin en üst seviye, namı diğer amiral gemisi işlemcisi ile bugün yazımıza konuk olan orta-üst seviye işlemci arasındaki fark, aradaki fiyat farkına değmeyecek bir seviyede. Şu an piyasada bulunan en üst seviye 3 boyutlu oyunlardaki FPS farkı haricinde aradaki farkı gündelik kullanımda fark etmek çok zor. SD 660’ın avantajı fiyat farkı olarak karşımıza çıkıyor = fiyat/performans.

Xiaomi Mi 6X

Xiaomi Mi 6X vs Nubia Z18 Mini vs Meizu 15 vs Sharp Aquos S2

Mi 6X (A2) karşılaştırmanın en uygun fiyatlı olanı. Uygun fiyat Xiaomi’nin en büyük silahı zaten ve bu kadar büyümesine sebep olan sınıf da bu uygun fiyatlı olan sınıf. İşin güzel tarafı uygun fiyatlı dediğimiz orta sınıf telefonlar her yeni jenerasyonda daha da iyi oluyorlar. Ben büyük ekranlı telefon istiyorum diyorsanız, Mi 6X 5.99 inçlik ekranı ile bu 4’lü içinde en fazla alan sunan model. Normal kullanımda 1 günlük pil süresi bana yeter, ben telefonumu ağırlıklı olarak fotoğraf çekmek  için kullanıyorum ve özellikle selfi kamerası benim için çok önemli diyorsanız, Miui arabirimini de seviyorsanız bu telefon tam size göre. Kırmızı olanı da tam bana göre 🙂

Nubia Z18 Mini

Xiaomi Mi 6X vs Nubia Z18 Mini vs Meizu 15 vs Sharp Aquos S2

Z18 Mini modeli ile Nubia bu sınıfta bu sene en çok konuşulacak modeli çıkardı bence. Tüm markalar ağız birliği yapmış gibi 5.99 inçlik modeller çıkartıyorlar. Ergonomik açıdan bu büyüklük tek ile kullanıma uygun değil. 5.7 inç bu anlamda daha mantıklı, daha çok kişiye hitab ediyor. Üzerine Nubia kalitesini de unutmamak lazım, bu markanın telefonları nerdeyse hiç bozulmaz. Her zaman en kaliteli komponentleri kullanır. Arkada en yüksek çözünürlükte, 24MP, ana kamera kullanan model,  f/1.7 diyafram aralığı ile birleşince güzel işler başarabilir. Arka kamera yerleşimi hariç (göreceli ne de olsa), sanırım en şık model yine Nubia Z18 Mini. Bu arada yine belirtmekte fayda var, bu dörtlünün içinde en gelişmiş yazılıma sahip olan Nubia, aksini bağıranları duyar gibiyim, ancak gerçekler ortada. Bluetooth 5.0, NFC, FM radyo ve 3.5mm kulaklık çıkışı ile en fazla özelliği sunuyor. Fiyatı da Mi 6X ile beraber en uygun olanı, özellikler göze alındığında kafa kafaya diyebiliriz. Son olarak, karşılaştırma içinde en yüksek pil kapasitesi yine Z18 Mini’de.

Meizu 15

Xiaomi Mi 6X vs Nubia Z18 Mini vs Meizu 15 vs Sharp Aquos S2

Evet, Qualcomm ve Meizu markaları yanyana görmeye pek alışık olduğumuz bir ikili değil. Geçen sene anlaştıktan sonra bu firmanın sanırım çıkardığı 3. Snapdragon işlemcili modeli, M6 Note vardı, E3 var, şimdi de 15. yıl şerefine Meizu 15.  Öncelikle belirtelim, bu dörtlünün içinde 16:9 ekran oranına sahip olan tek model. Bu bazıları için çok önemli, ben de o kişilerin içindeyim. Samsung geçen sene S8 ile bu formata geçti diye neden tüm sektör onu takip eder anlamak imkansız. Çünkü şu an hala tüm medya, oyunlar vs hala 16:9 formatında. 18:9 formatlı bir ekranda video seyrederken veya oyun oynarken yanlarda siyah çizgiler olur, veya çizgileri yok etmek için zoom fonksiyonu olur, ki o zaman da üst ve alttan görüntü kayıpları oluşuyor. Bu anlamda Meizu’yu kutlamak lazım. Sonra ön ve arka kameraların yerleşimi, tam simetrik, bu da çok özlediğimiz bir durum.  Meşhur elma markası arka kameraları saçma yerlere koymaya başladığından beri sektör yine saçma bir takip ve kopya moduna girmiş durumda, özgünlük yerlerde sürünüyor. Meizu 15 fiyat olarak en pahalı olanı. Ancak Amoled ekran kullanıyor, stereo ses çıkışı sunuyor, kaliteli kulalık çıkışı sunuyor. Kullandığı ana kamera sensörü şu an en iyi fotoğraf performansı sunan Huawei P20 ile aynı, selfi kamerası da yine üst seviye olanlardan. Bu dörtlü içinde en iyi fotoğraf performansı diyebiliriz. Fakat bunların yanında, en hızlı şarj eden model olmasına rağmen, en düşük bataryaya da sahip olan. Bu konu benim gibiler için çok önemli değil, ancak bazı kullanıcılar bu konuya kafayı takmış durumdalar. Yarım saatte %50 şarj olan bir telefon sonuçta. Karşılaştırma içinde Android 7 ile gelen tek model, bu da tabi eksi olarak hanesine yazılıyor.

Sharp Aquos S2

Xiaomi Mi 6X vs Nubia Z18 Mini vs Meizu 15 vs Sharp Aquos S2

Eskiler bilir, zamanında şöyle bir deyim vardı, “Çin işi Japon işi, bunu yapan iki kişi” 🙂 Sharp Aquos S2 tam bu deyime uygun bir model. Bildiğiniz üzere Sharp aslen bir Japon markası, ancak telefon departmanını geçen sene Çin’lilere sattı. Yoksa aslında Sharp çok önceden bu yana cep telefonu üretiyor ancak sadece kendi pazarına ve bazı modelleri de sadece Amerika pazarına veriyordu. Artık tüm dünya bu markayı kullanabilecek. Sharp’ın IGZO IPS ekranları meşhurdur, kalite olarak, S2 de bu anlamda çok kaliteli bir ekrana sahip. Tasarım olarak bu dörtlü içinde en ufak alanı sunan model ve en hafif olanı. 3 kenar çerçevesiz diye tabir edilen eş kalınlıkta. Geçen sene piyasaya çıkan Essential Phone‘dan sonra selfi kamerasında çentik kullanan 2. model. Yazılım olarak saf Android’e en yakın olan model, kamera perfomansı da yine oldukça iyi. Ön kısımda yer alan parmak izi okuyucu aynı Meizu’da olduğu gibi yön ve menü tuşları olarak da kullanılabiliyor. Arka tasarım ise tartışılır, ancak toplam kalitesi Sharp’a yakışır seviye. Fiyat olarak en pahalı 3. model.

Aşağıda 4 modelin detaylı karşılaştırmalı tablosunu sunuyoruz, link vermeden paylaşmak yasaktır 🙂

Xiaomi Mi 6X vs Nubia Z18 Mini vs Meizu 15 vs Sharp Aquos S2
Büyük hali için tıklayın

Final olarak eklemek istediklerime gelince. Yazıda geçen fiyatlar Çin lansman fiyatlarıdır. Yani sadece yetkili online satıcılardan ve yetkili mağazalarda ulaşılacak fiyatlar. Piyasaya yeni çıkan modellerde talep fazla olduğu için bu fiyatları sokakta görmek pek mümkün olmuyor doğal olarak. Bazı arkadaşlar bana soruyor Türk piyasasında satılmayan modellerin haberini neden yapıyorsun diye. Ben de cevap olarak diyorum ki, bu soruyu bana soracağınıza yurtdışından cep telefonu satın almamızı yasaklayan mecralara sorun lütfen. Bizim işimiz teknoloji gazeteciliği ve dünyada çıkan son teknolojiyi de yakından takip edip okuyucular ile paylaşmak ile yükümlüyüz. Ve bu yasakların günün birinde kalkacağından, ülke vatandaşlarının kazanacağından da çok ümitliyiz…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x